Na Rallye Tatry sa zíde 49 posádok z celého Slovenska

20.07.2012 Poprad

Poprad 20. júla (TASR) – Známe motoristické podujatie Rallye Tatry sa po štyroch rokoch opäť vracia do podtatranského regiónu. Uskutoční sa 27.-28.júla, hlavným organizátormi sú AOS Klub Poprad spolu so Slovenskou asociáciou motoristického športu. Akcia sa koná pod záštitou mesta Poprad.
Riaditeľ pretekov Stanislav Hanzeli dnes na tlačovej besede v Poprade informoval, že na tohtoročných pretekoch privítajú 49 posádok z celého Slovenska. Spresnil, že 39 bude bojovať o body do Slovenského rally pohára (SRP) a zvyšných desať bude zápoliť o voľný pohár.
"Tohtoročná Rallye Tatry je štvrtým podujatím v rámci SRP, čo je súťaž vozidiel do 2000 centimetrov kubických. Súťaží sa v troch triedach podľa kubatúry do 1400 cm3, do 1600 cm3 a do 2000 cm3," vysvetlil Hanzeli.
Pripomenul, že vo voľnom pohári súťažia vozidlá, ktoré majú objem nad 2000 cm3 a posádky, ktoré jazdia seriál Majstrovstiev Slovenska v rallye.
Hanzeli konštatoval, že snahou organizátorov je oživiť toto podujatie, pričom postupne by chceli dostať preteky do seriálu Majstrovstiev Európy, podobne ako to bolo v minulosti.
Program sa začína v piatok 27. júla o 18. hodine slávnostným štartom a predstavením posádok na Námestí sv. Egídia. Prvá rýchlostná skúška (RS) sa začne v sobotu o 10. hodine a jej trať povedie z Liptovskej Tepličky cez Vikartovce a končí pred obcou Kravany.
Hanzeli doplnil, že druhá RS má štart pri poľnohospodárskom družstve v Spišskom Bystrom, vedie okolo vojenského objektu v Kvetnica a končí pri malom kameňolome.
Servisné parkovisko sa bude nachádzať pri zimnom štadióne v Poprade. Organizátori odporúčajú divákom sledovať preteky z bezpečných stanovíšť, ktoré sú pre nich zvýraznené na mapke trate. Slávnostné vyhlásenie víťazov bude v sobotu približne o 15.30 h na Námestí sv. Egídia.
V súvislosti s podujatím budú dočasne uzavreté niektoré komunikácie. Cesta medzi obcami Liptovská Teplička – Kravany a Spišské Bystré – Kvetnica bude uzatvorená v sobotu od 9. hodiny. Okrem toho bude pre potreby parkovania uzavretá aj jednosmerná cesta od budovy SPP k zimnému štadiónu v Poprade.
 

Vyberte región